NEST-keskukselle Mobie Project

Itä-Suomen lukioiden kansainvälistymistä ja työelämäyhteistyötä tukeva verkosto, NEST-keskus hankki käyttöönsäMobie Oy:n hankkeille suunnatun Mobie Project  -verkkopalvelun.

Itä-Suomen lukioista maailmalle! -hanke (ESR) käynnistyi syksyllä 2015 ja sen tiimoilta vuoden 2016 alussa perustettiin NEST-keskus – Network for Global Excellence on Upper Secondary Education and Training. Keskuksen toimipisteet ovat Kuopiossa, Joensuussa ja Savonlinnassa ja työntekijöitä meillä on kolme. Tavoitteenamme on edistää Itä-Suomen lukioiden kansainvälisyyttä, kehittää lukioiden kv-osaamista sekä tiivistää itäsuomalaisten lukioiden yhteistyötä kansainvälisessä toiminnassa. Lisäksi kehitämme lukioiden yrittäjyyskasvatusta ja työelämäyhteyttä.

Mukana toiminnassa on 24 lukio-opetuksen tarjoajaa (23 kuntaa: Joensuu, Joroinen, Juuka, Juva, Kitee, Kiuruvesi, Kuopio, Leppävirta, Lieksa, Mikkeli, Outokumpu, Pieksämäki, Pielavesi, Polvijärvi, Rautalampi, Savonlinna, Siilinjärvi, Sulkava, Suonenjoki, Tohmajärvi, Tuusniemi, Varkaus, Vesanto sekä Itä-Suomen suomalais-venäläisen koulun säätiö), lukioita piirissämme on yhteensä 33 kappaletta.